NOVÝ RÝCHLOSTNÝ ŠTANDARD – CANON EOS-1D X MARK II

0

Netrpezlivo očakávaná zrkadlovka od CANON je na svete a bola oficiálne predstavená. Nový model EOS-1D X Mark II. sa vďaka použitým technológiám a funkciám stáva okamžite vlajkovou loďou medzi zrkadlovkami CANON a rýchlostným štandardom vo fotení. Čo všetko prináša? To sa dozviete práve u nás.

Zrkadlovka EOS-1D X Mark II. bola vyvinutá na základoch modelu EOS-1D X a skúseností jej používateľov z celého sveta s cieľom priniesť na trh špičkový fotoaparát vyššej triedy. A to sa aj podarilo. Súčasťou tejto zrkadlovky je množstvo noviniek – a to full-frame 20,2 MPix snímač CMOS, zaostrovacia technológia Al Servo AF III+ či podpora natáčania videa s rozlíšením 4K a snímkovacou frekvenciou 60p. Vďaka nim je model EOS-1D X Mark II. ideálnym univerzálnym nástrojom pre všetky fotografické profesie.

 

PREPRACOVANÁ A ODOLNÁ KONŠTRUKCIA

Na začiatok je nutné spomenúť prepracovanú konštrukciu, ktorá veľmi pohodlne sedí v rukách. Má vylepšenú rukoväť a všetky ovládacie prvky sú umiestnené tak, aby fotografovi umožňovali veľmi rýchlu prácu. Príjemným bonusom je odolnosť voči poveternostným vplyvom, preto je zrkadlovka EOS-1D X Mark II ideálna na fotenie v exteriéri.

 

VÝNIMOČNÁ KVALITA OBRAZU

Snímky fotené novou zrkadlovkou od CANON sú maximálne ostré a výnimočne kvalitné. Zabezpečuje to hneď viacero systémov. Jedným z nich je snímač RGB+IR s rozlíšením 360 tisíc pixelov s presnou expozíciou a vylepšenou detekciou objektu. Zrkadlovka tiež používa osvedčenú technológiu Flicker Detection, ktorá dokáže kompenzovať nestabilitu svetelných podmienok.

Na kvalitu obrazu výrazne vplýva aj nové automatické zaostrovanie so 61 bodmi spoľahlivo pracujúce aj pri nízkej intenzite svetla, vďaka čomu zrkadlovka zaostruje pri každom snímku úplne presne. Ostrosť ovplyvňuje aj spomínaná novinka – Al Servo AF III+, ktorá ju zvyšuje pri obrazoch s objektmi v pohybe.

 

SPOĽAHLIVÉ ZACHYTENIE KAŽDÉHO OKAMŽIKU

Zrkadlovka EOS-1D X Mark II prekonáva doterajšie rýchlosti profesionálnych fotoaparátov a nastavuje v tejto oblasti úplne nový štandard. Za jednu sekundu je možné zachytiť až 14 obrazov vo formáte RAW s plnou funkčnosťou automatického zaostrovania expozície aj so sledovaním. Preto vám pri fotení neunikne už žiaden okamžik. Rýchlosť je dokonca možné zvýšiť až na 16 obrazov, avšak už bez automatického zaostrovania so sledovaním. Model EOS-1D X Mark II je preto najrýchlejšou zrkadlovkou v histórii.

 

PROFESIONÁLNE VIDEO S ROZLÍŠENÍM 4K

Novú zrkadlovku využijete okrem fotenia profesionálnych záberov aj na tvorbu vysokokvalitného videa s rozlíšením až 4K. Najdôležitejšie okamžiky z natočeného videa je možné rozložiť na snímky s rozlíšením 8,8 Mpix.

 

RÝCHLY VÝSTUP A SPRÁVA ZÁBEROV

Profesionálni fotografi potrebujú k svojej práci nástroj s množstvom funkcií na správu záberov. A tie im samozrejme ponúka aj nová zrkadlovka od CANON. Interná GPS jednotka zapisuje do každého snímku súradnice miesta, kde bol zachytený. Zábery je možné zdieľať cez sieťové rozhranie Enthernet a protokol FTP alebo cez USB 3.0 priamo do počítaču. Vysokou rýchlosťou disponuje aj bezdrôtový prenos cez voliteľný adaptér.

Predaj novinky – zrkadlovky CANON EOS-1D X Mark II bude zahájený v máji 2016. V našom internetovom obchode máte možnosť si danú zrkadlovku predobjednať na http://www.aqt.sk/digitalne-zrkadlovky/canon-eos-1dx-mark-ii/

Tvoja emailová adresa nebude zverejnená.

Ďakujeme za tvoj komentár :)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

X